Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как лошото време провокира депресии

Лятото се връща тези дни за малко, но лошото време не след дълго ще се настани трайно в нашите географски ширини. Мрачното, дъждовно време се отразява негативно върху психоемоционалното състояние на човека.

depressМедиците съветват да поработим още сега за профилактиката на психологическото си здраве. Мрачното, дъждовно време не просто ни разваля настроението – то е в състояние да отключи болестно състояние от рода на тежките депресии.
Причина за психологическия дискомфорт, който може да бъде усетен в мрачното есенно време, е недостигът на слънце и витамин D. Сред най-типичните симптоми на сезонната депресия специалистите споменават резките сривове на настроението, вялост, преяждане, загуба на концентрация, тревожност и дори угасване на сексуалното желание.

Има достъпни методи за защита на психиката и за поддържане на тонуса в този нелек период, съветват от medikforum.ru. Необходимо е колкото може по-често да се излиза на въздух в светлите часове на деня. Разумно е да се избягват стресовите ситуации. Една от характерните черти на тези състояния е убедеността, че всичко ти се изплъзва от ръцете и не можеш с нищо да се справиш. Една простичка рецепта: правете си списък на задачите, които можете или трябва да изпълните за деня, като ги степенувате по важност-неотложност. Номерирайте ги и действайте по ред на номерата.

Принципът е – “докъдето стигнат силите”. Не оставяйте важна работа за вечерните часове, когато неуспехът е зададен по условие – това само ще усили депресивните усещания.

И не забравяйте, че и най-дългата есен-зима има край. Вгледайте се в хубавите, а не в неприятните черти на сезоните без слънце. Това определено помага!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *