ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бързото ходене спасява от рак

Учените постоянно напомнят колко важно за здравето е да не изоставяме физическата си активност. Изследване в САЩ потвърди за пореден път това правило.

burzo_hodene_thumb_2Американските учени са фокусирали вниманието си върху здравето на силния пол, описват от medikforum.ru. В тестовете, организирани от Калифорнийския университет, участвали 1455 мъже на възраст около 60 години. Всички те имали рак на простатата в начална фаза. В продължение на три години, докато се правело изследването, учените проследявали изострянето на болестта, появата на метастази и смърт в резултат именно на тази болест. Оказало се, че хората, които интензивно се занимават с бързо ходене, по-рядко от останалите умират преждевременно от рак.

Анализирайки наблюденията си учените достигнали до извода, че бързото ходене на практика е причина за “замразяване” на болестта. Мъжете, които енергично товарели опорно-двигателния си апарат приблизително три часа в седмицата, забавяли развитието на болестта и техните тумори се развивали значително по-бавно в сравнение с тези на пасивните пациенти. Колкото повече време отделяли мъжете на този спорт, толкова по-категорично било забавянето на онкологията. В същото време се разбрало, че бавните разходки са без значение и не дават аналогичен ефект.

Ходенето е един съвсем елементарен начин да се осигури физическо натоварване. Бързото ходене със сигурност ще удължи живота на онези, които редовно и упорито го практикуват. Активният живот се отразява положително при различни болестни процеси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *