ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечението от алкохолна зависимост не е за слабохарактерни хора!

Как да помогнете на човек, който иска да спре алкохола, но не може, защото не притежава силна воля за това?

Всеки, който е пил в продължение на повече от месец, когато реши да спре, ще страда от симптоми на алкохолна абстиненция – треперене, потене, високо кръвно, а също и гадене, халюцинации и сърцебиене. Психичните симптоми включват умора, депресия, безпокойство, нервност и объркване. Разбирането за това как се чувства човек, който спре употребата на алкохол, е ключът към ефективната помощ. Много е важно такъв човек да получи подкрепа от приятелите и семейството.

–      Насърчете го да потърси лекарска помощ. Запишете му час при лекар и го придружете до там. Лекарят ще ви предпише лекарство, което да намали тежестта на симптомите.

–      Махнете всякакъв алхокол от жилището на страдалеца. Уверете се, че той има много развлечения като телевизия, DVD-плеър, книги и др.п. Следете го дали се храни здравословно, като не приема кафе, пикантни и преработени храни. Насърчавайте го да пие вода, плодови сокове и да яде много зеленчуци.

–      Привлечете на помощ и приятели, като направите график, за да се редувате и да не го оставяте сам. Приготвяйте храна в къщи и избягвайте да се храните навън поне първите 30 дни на възстановяването особено в ресторанти и барове, където се сервира алкохол.

–      Уверете се, че приема достатъчно витамини и минерали. Ако е необходимо, трябва да приема и допълнително хранителни добавки. Вземете подкрепящо лекарство.

Подкрепете любимия човек да върне вярата си в живота, в себе си и в обществото. Най-успешното възстановяване на алкохолиците се получава, когато се обърнат към религията или изпълняват медитация, или някаква друга форма на духовно начало. Как ще запълни дните си, след като престане да пие алкохол, е много важен аспект от възстановяването му.

 

 

Имате ли отговор на въпроса „Защо пиете?”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *