Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Йодираната сол е полезна за щитовидната жлеза и кожата

йодирана сол, щитовидна жлеза, кожа

Любопитно за лековитите средства на морето:

 

Йодираната сол лекува хипофункция на щитовидната жлеза

  • Знаете ли, че случаите на затлъстяване са много по-редки в Япония, отколкото в Западна Европа. Счита се, че консумацията на водорасли (които са с високо съдържание на йод) стимулира метаболитните процеси в организма, които до голяма степен се кон­тролират oт хормоните на щитовидната жлеза. А хипофункцията на тази жлеза по­някога е свързана с недостиг на йод. Симптомите на заболяването включват умора, сънливост и суха кожа. Ако и ваши­ят случай е такъв, приемайте повече йод с храната и ще стимулирате производство­то на тиреоиднй хормони, а заедно с това и метаболизма си. (Ако смятате, че страда­те от нарушена тиреоидна функция, тряб­ва да се консултирате с лекар.)
  • В повечето развити страни хората кон­сумират йодирана сол. Ако ви е предписан допълнителен прием на йод за стимулира­не на функцията на щитовидната жлеза, обмислете възможността да добави те во­дорасли кьм хранителния си режим.

 

Морската сол  помага за здрава и красива кожа

  • Хората от хиляди години използват соле­ните води на Мъртво море с лечебна цел. Море ката вода не може да сътвори чудеса, но без съмнение е изключително ефикас­но средство при суха кожа.
  • Дори тежките случаи на псориазис се подобряват след няколко бани с морска сол. Не е изяснено категорично дали при­чината е в минералите на морската вода, или в самата сол, която е мощен натурален ексфолиант.
  • Ако имате суха кожа, разтворете 1 чаша морска сол в достатъчно глицерин, за да се образува гъста каша, и натрийте кожата със сместа непосредствено след душ, като използвате гъба от люфа. Изплакнете и подсушете. Ще останете удивени от усеща­нето за мекота.

…Вярно ли е, че хипофункцията на щитовидната жлеза удължава живота?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *