ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Да подсладим храносмилането с мед

мед

Традиционните рецепти включват меда като терапевтично средство при множество стомашно-чревни проблеми.

 

Вече има сигурни доказателства, че медът лекува стомаха. Ето и някои примери:

 

  • Облекчава стомашните язви и рани. Медът намалява увреж­данията при стомашните язви и ускорява оздравяването. Оказ­ва се, че той редуцира възпалението, улеснява кръвоснабдяването и стимулира растежа на епителни клетки, разположени по протежение на стомаха и червата откъм вътрешната им страна. Други изследвания показват, че медът унищожава Н. pylori, първопричинителя на повечето язви и рани. Натуралният мед (който можете да закупите директно от пчелните стопанства) е най-добрият избор; термичната обработка (пастьоризацията) на меда неутрализира някои от активните му съставки. Медът, до­бит в Нова Зеландия от дървото манука, който можете да намерите в някои магазини за натурални продукти, се счита за по-ценно лечебно средство от другите видове.
  • Регулира изхождането. Високата концентрация на фруктоза в меда го прави отлично терапевтично средство при запек. Непреработената от стомаха фруктоза осигурява хранителна среда за непатогенната чревна микрофлора. Последвалата фер­ментация доставя вода на дебелото черво и има слабително действие.

 

Няколко предупреждения

Не трябва да се дава мед на деца под 1-годишна възраст, защото той съдържа малко количество спори от Clostridium botulinum, причиняващи ботулизъм. Тези спори не се развиват в червата на възрастните и по-големите деца. Но при бебетата те се раз­множават и могат да предизвикат тежка форма на хранително отравяне като бебешки ботулизъм.

 

 

Пчелното млечице – най-добре пазената тайна на природата!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *