5 причини, поради които имате поднормено тегло

За разлика от общоприетото мнение, че жените винаги търсят начин да отслабнат, има и такива, които трябва да „наваксат” тегло, за да добият привлекателен и здравословен вид.

Ние ще разгледаме основните фактори, които могат да бъдат „виновни” за това, че сте твърде слаба.

Фактор 1 – вие не се храните достатъчно. Виждате ли себе си, докато четете този фактор? Възможно ли е да правите компромис с храненето, защото водите оживен начин на живот и нямате време за него? Не разчитайте на безалкохолните напитки и готовите закуски, за да победите глада. Приемът на храни с високо съдържание на лоши мазнини ще ви докара болести, а не здраво тяло. Трябва да вземете храни с полезни вещества, които ви дават енергия. Класически пример за такива храни са авокадото и ядките.

Фактор 2 – вашата работа изисква големи физически усилия. Ако е така, трябва да увеличите приема на храна, за да попълвате отработената енергия. Дори трябва да увеличите броя на храненията си през деня. Но яжте здравословно – плодове, кисело мляко, зърнени храни, млечни шейкове и дори хранителни добавки с витамини и минерали.

Фактор 3 – прекалявате с фитнеса. Ние знаем, че „спортът е здраве”, но да не сте прескочили границата на допустимото? Ако сте го ударили на фитнес редовно, трябва да внимавате упражненията за здраве да не ви претоварват. Всичко, с което се прекалява не е добре за тялото!

Фактор 4 – вие имате генетична предразположеност към поднормено тегло. Това означава, че тялото ви никога няма да има тенденция да напълнява. Трябва доста усилия, за да поддържате здравословни нива на теглото си. Най-лесно това става като увеличите приема на въглехидрати. Хранете се най-малко три пъти на ден и не пийте течности по време на ядене.

Фактор 5 – вие сте стресирани. Хората, които са в период на стрес могат да отслабнат. Високите нива на стрес предизвикват загуба на апетит, отегчение и умора. Решаването на този проблем не е толкова просто, колкото яденето на качествена храна. Вие ще трябва да вземете отпуск от забързаното си ежедневие и да преоцените приоритетите си в живота.  Отидете на почивка, отпуснете съзнанието си и се отървете от лошите навици.

Ако имате поднормено тегло, не подценявайте проблема. Трябва да посетите ендокринолог, който да ви прегледа дали нямате някакви ендокринни смущения, например във функцията на щитовидната жлеза и да ви назначи подходящо лечение. Отделно от това трябва да си направите режим с диета, която да спазвате и която да съответства на вашия метаболизъм.

 

 

Как възприемате красотата?

Оценете статията
Оценка 1 от 1 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.