Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как ПРАВИЛНО да си приготвим настойка и отвара

Лечението с билки обикновено изисква по-продължително време и самодисциплина – така, че да се постигне добър оздравителен ефект.

Polyjuice_Potion_VialsНякои от билките са доста силни, има и токсични и никой не бива да подхожда към този тип лечение самонадеяно. В отделни случаи лесните за приготвяне билкови продукти – настойки и отвари, не вършат никаква работа, защото не са приготвени правилно. Как правилно да си приготвим настойки и отвари, съветват от nigella.ru. Непременно трябва да спазваме дозировката, която е обозначена върху етикетчето или листовката с указания. Ако работим с лечебни треви от билкар, трябва да сме сигурни, че този човек не е самозванец.

Настойките се приготвят от треви, листа, цветове. Някои растения губят способностите си за лечение при нагряване, затова при тях се прилага студен начин на правене. При него нарязаните или надробени билки се заливат с преварена вода, която е охладена до стайна температура. Накисването продължава толкова време, колкото се препоръчва за съответната билка, сетне се прецежда през марля. При горещия начин лекарствените растения се заливат с вряла вода и се оставят да почиват на топло, като след изстиването си се прецеждат. В домашни условия за приготвянето на такива настойки са подходящи термосите. Преди запарването термосът трябва да се затопли, като се изплакне с гореща вода.

Отварите се правят от корени и кори. Надробената маса се залива със студена вода в емайлиран съд; поставя се капак и се кипва за точно определено време. В някои случаи отварата се приготвя на водна баня – това означава, че билката и течността не трябва да достигат точката на кипене. Обикновено отварите се оставят да изстинат в съда, където са приготвени, след което се прецеждат през памучна марля. Отварите се пият напълно изстинали или топли, никога горещи. За да има полза от приема им, трябва непременно да се изпълни цял курс на лечение.
Настойките и отварите не са трайни и обикновено веднъж приготвени, трябва да се приемат в рамките на 2-3 дни. Голям брой от тях се правят всеки ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *