ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как да си помогнем при слънчево изгаряне!

Прекалили сме с престоя под горещото слънце и кожата ни се е зачервила. Боли! Място не си намираме и се мъчим да си спомним какво се прави, когато собственото ни безразсъдство докара подобен проблем.

teloЕто как си помага народът според nigella.ru. Върху зачервената кожа се нанася суров яйчен белтък. Образува се филм, който предпазва от загуба на влага и има възстановяващо действие.

Ако в хладилника ви има домати, настържете на ренде 2-3 и нанесете пюрето върху зачервения участък. Антиоксидантите на домата ще обезболят мястото и зачервеното ще си върне естествения цвят. Добро средство за успокояване на кожата е и настърганият суров картоф. Той лекува възпалената кожа, но веднага щом масата изсъхне, трябва да се настърже нова грудка. Пюрето от настъргана краставица върши същата работа – разстелете го и покрийте с марля. Ако имате зелен чай – направете запарка и след като изстине, оформете компреси и си ги поставете. Дъбилните вещества от запарката ускоряват оздравяването на кожата.

Много добър ефект при слънчеви изгаряния има ваната със сода. Тя успокоява болката и съдейства за задържане на влагата в кожата. Във вана с прохладна вода сипете две трети от водна чаша със сода и полегнете за 15 минути. Ако зачервеният участък е малък, достатъчно е да подържите върху него марлен компрес с малко сода и вода. Добре действа и компрес от равни части вода и ябълков оцет.

Ако ви се намира овесено брашно, увийте една шепа в кърпа и я намокрете. Изцедете и нанасяйте кашичката на тънък слой за по няколко минути с интервал от 2-4 часа. Дори да ви се струва нехигиенично – купете си талк от аптеката и преди да полегнете, посипете от него върху чаршафите. Това ще направи контакта на болната ви кожа с леглото по-малко мъчителен. И не забравяйте на следващия ден да стоите под чадър, най-добре – в лека широка тениска!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *