Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народен опит: отслабване с ленено семе

Народната медицина се отнася с доверие и особено уважение към свойствата на лененото семе при отслабване. Отварите от ленени семена образуват слизеста ципа по стените на стомаха и така се ограничава усвояването на мазнини.

lenВключени в храната, ленените семена поемат влага от храносмилателния тракт, увеличават обема си и така задълго се съхранява чувството за ситост.

Именно това свойство на лененото семе го прави добър помощник в програмите за редукция на теглото, препоръчват от nigella.ru. Освен това ленената запарка обира шлаки и токсични остатъци от обмяната на веществата. Вярването сред славяните, че ленената отвара и запарка пазят от болести, е потвърдено от науката: те наистина стабилизират имунните защити и дори предпазват от онкологични заболявания.

Ако искате да използвате ленено семе за отслабване, трябва да се посъветвате с гастроентеролог: има заболявания, при които този метод не се препоръчва.

Как се прави ленена диета?

Няма нужда от специални ограничения в храненето, освен ако сте свикнали да приемате големи обеми храна. Все пак е добре да ги намалите плавно. Правилото е следното: всеки ден в храната се добавят две супени лъжици ленено семе. Зърната може да са цели или смлени. Може да ги добавите в каша или в салата, в супа или основно ястие. Полезните вещества от тях – витамини и минерали – се усвояват пълноценно, а наднормените килограми бавно започват да се топят. Малко продукти за отслабване могат да се похвалят с подобна двойна полза.

Лененото семе може да се подготви за по-добър ефект във вид на отвара – две супени лъжици семена се кипват с три чаени чаши вода. Ври 10 минути и се оставя да изстине. Може да не се прецежда. Един час преди хранене се изпива половин чаша от топлата отвара, по желание се добавя малко мед и няколко капки лимонов сок.

Отварите и настойките с лен не трябва да се използват по-дълго от две седмици. Прави се двуседмична пауза, след което приемът продължава за още две седмици. Това редуване е допустимо за не повече от три месеца, след което се проверява ефектът. Ако е необходимо, след един месец може да се започне отначало.

Ленените отвари и настойки потискат апетита и с това помагат за редукцията на теглото. Нормализират кръвната захар. Има и видими ефекти от ленената терапия: кожата на лицето се избистря, става мека, ноктите и косата се заздравяват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Народен опит: отслабване с ленено семе

  1. Снежана каза:

    Категорично опровергавам ,,Отварите и настойките с лен не трябва да се използват по-дълго от две седмици. Прави се двуседмична пауза, след което приемът продължава за още две седмици. Това редуване е допустимо за не повече от три месеца, след което се проверява ефектът.,,
    Това не е вярно ! 3 та година абсолютно всеки ден използвам отвара от ленено семе ! Резултата е уникален !!! Чисти целулита , които при мен беше от главата до петите , лекарите ме уверяваха , че имам шипове с които трябва да се премеря …. сега обаче ги нямам вече , като по чудо изчезнаха всякакви болки отново от краката до главата . В отварата слагам Прополис , черен и червен лютив пипер , шведска горчивка , Спирулина и най важното Билките Пелин и Карамфил !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *