ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо всички пият аргинин?

Обикновено бодибилдърите приемат аргинин

argininАминокиселините са много популярни сред бодибилдърите, тъй като изграждат протеините и осигуряват много ползи за мускулния растеж. Една от най-често приеманите аминокиселини сред фитнес ентусиастите е аргинин. Употребата на аргинин в бодибилдинга е свързана с увеличаване на притока на кръв и повишаване на секрецията на хормона на растежа. Изследванията потвърждават безусловно връзката между аргинин и производството на азотен оксид. Азотният оксид може да разшири кръвоносните съдове, като по този начин да предизвика увеличаване на притока на кръв, включително към мускулите.

Фитнес ентусиастите смятат, че повишеният кръвен поток и допълнителната секреция на растежния хормон водят до увеличаване на мускулната маса. Разбира се, когато се комбинират с тренировки.

Защо бодибилдърите приемат аргинин?

Приемат го, защото той спомага за постигането на мускулно напомпване. Пиенето на аргинин е нещо като метод за увеличаване на притока на кръв към мускулите. Това се случва, защото аргинин е прекурсор на азотния оксид, който съдейства за разширяване на кръвоносните съдове. Поради тази причина хората, приемащи анаболни стероиди, може да приемат аргинин, за да се борят срещу високото кръвно налягане, често причинени от стероидите. Бодибилдърите приемат аргинин, защото повишеният приток на кръв може да подобри ефективността им във фитнес залата. В допълнение: азотният оксид, в който аргининът се превръща в тялото, увеличава метаболизма на мазнините и намалява холестерола.

Друга причина, поради която бодибилдърите използват аргинин, е, че той може да доведе до повишаване на производството на хормона на растежа. Растежният хормон е химическо вещество, което насърчава тялото да расте, а това е от основно значение за културистите и фитнес ентусиастите. Растежният хормон “подсказва“ на тялото да отклони калории в производството на протеини, които се изискват от мускулите. Това спомага за мускулния растеж, но само в комбинация с тренировки.

Всеки път, когато вашите клетки разграждат протеини, те произвеждат амоняк като токсичен вторичен продукт. Аргининът участва в метаболитен път, който превръща амоняка в карбамид, така че да може безопасно да се отделя в урината. Здрави възрастни индивиди обикновено не е необходимо да вземат допълнително аргинин, защото телата им произвеждат достатъчно за ежедневните си нужди. Бодибилдърите и атлетите обаче имат нужда от допълнителни количества аргинин. Тази аминокиселина има и някои приложения в медицината, най-вече при някои сърдечни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *