Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още билки антидепресанти – част 2

Част 1

Тези билки не са много известни, тъй като механизмът на действието им все още не е много изучен. Но могат да се намерят в билковите аптеки с указание за ползване.

Гуарана
Paullinia Cupana

Това е, вероятно, един от най-популярните билкови стимуланти. Той има успокояващо действие, повишава нивата на енергия, паметта и увеличава физическата издръжливост.

Сума или Бразилски женшен
Pfaffia paniculata

Сума (известен също като бразилски женшен) има широк спектър от терапевтични приложения и се смята, че е лек за всичко. Билката е адаптоген за тялото и освен това се използва за лечение на хормонален дисбаланс.

Бял трън
Silybum Marianum

Билката е с традиционна и модерна употреба като тонизатор за черния дроб. Тя насърчава секрецията и потока на жлъчката и затова е отлично средство против възпаление на черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур. Отличен помощник за детоксикация. Работи за предотвратяване уврежданията на черния дроб при употреба на антибиотици, антидепресанти и психотични лекарства.

Червена детелина
Trifolium
pratense

Червената детелина се отразява добре при горещи вълни, нощно изпотяване и помага на организма да балансира естрогена. Подобрява сърдечно-съдовата система при жени в менопауза и облекчава симптомите на ПМС.

Женско биле, сладник
Glycyrrhiza Glabra

Сладникът е отличен помощник при изтощение и стрес в дългосрочен план, тъй като помага на надбъбречната жлеза да се възстанови от прекалена употреба на стимуланти или недопустими нива на адреналин, които се получават при проблеми (ядове).

Върбинка 

Verbena officianalis

Върбинката е известна билка за укрепване на нервната система. Тя е полезна в условия на стрес и нервно напрежение и има успокояващ и релаксиращ ефект върху тялото. Също така е показана за употреба при лечение на депресия и тъга.

Бабини зъби
Tribulus Terrestris

Тази билка е класифицирана като билково лекарство против депресия, тъй като съдържа хармаин, а той е моно амин оксидаза инхибитор (МАО-инхибитор) и се използва за лечение на депресия.

 

 

Мощни оръжия в чиния

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *