ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Смокините имат противотуморен ефект!

Учените са установили, че смокините могат да инхибират синтеза на протеините в раковите клетки, поради което те спират да се хранят и умират

Снабден с калий, манган и антиоксиданти, този плод помага и за поддържане на нормални нива на рН в организма, което затруднява нахлуването на патогени.  Освен това многократно е доказано, че листата на смокините имат антидиабетни свойства и помагат да се намали количеството на инсулин, необходим на хората с диабет, които поставят инсулин инжекционно. Течният екстракт, направен от смокинови листа просто се добавя към закуската на инсулинозависимите диабетици.

смокиня
Смокините помагат за предотвратяване на високото кръвно налягане

Въпреки че сушените смокини са на разположение през цялата година, няма нищо по хубаво от уникалния вкус на прясната смокиня, който е като комбинация от праскова и ягода! Сладката узряла смокиня съчетава мекотата на плода, гладкостта на ципата и хрупкавост на семената. Вижте още ползи от тях:

–      Пектинът и разтворимите фибри, които се съдържат в смокините са полезни за храносмилателната система и разчистват натрупването на лошия холестерол;

–      Смокините помагат за предотвратяване на високото кръвно налягане, защото съдържанието на натрий в тях е ниско, а съдържанието на калий е високо.

–      За предотвратяване на коронарните сърдечни заболявания са полезни сушените смокини, защото съдържат фенол, омега-3 и омега-6 мастни киселини.

–      Смокините също са източник на калций, което помага за укрепването на костите.

–      Яденето на смокини помага да излекувате болното си гърло, защото съдържат клей.

–      Има данни, че смокините са били използвани за лечение на полова слабост, но тяхната роля като афродизиак не е много ценена. Накисват се 2-3 смокини в прясно мляко за цяла нощ и се изяждат на другия ден половин час преди половия акт.

–      Съдържанието на желязо в смокините ги прави полезни при лечение на анемия.

–      Намачкайте пресни смокини и ги намажете върху лицето като оставите да подействат 10 до 15 минути. Това е полезно за лечение на акне и пъпки.

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *