ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Плодовете на адамовото дърво регулират менструалното кръвотечение!

Те балансират нивата на женските полови хормони, защото съдържат флавоноиди, терпеноиди и гликозиди.

Плодовете от адамово дърво (vitex agnus castus) стимулират хипофизната жлеза, за да произвежда повече естроген, тестостерон и прогестерон. Вземете хранителна добавка с тази билка и пийте по 2 капсули от 250 мг сутрин и вечер.

В някои случаи при менструални проблеми симптомите са толкова тежки, че нарушават нормалния ритъм на живот. Оплакванията включват раздразнителност, депресия или мъчително безпокойство, болезнени гърди и напълняване. За облекчаване на болката вземете Но-шпа и си изберете подходяща хранителна добавка, която да заздрави организма ви и да регулира хормоналните проблеми.

Две седмици преди поредната менструация започнете да вземате по 40 мг екстракт от гроздовидна цимицифуга 3-4 пъти на ден. Билката има спазмолитично действие (отпуска мускулите на матката) и често се предписва за облекчаване на неразположения, свързани с менопаузата. Някои научни изследвания от последните години, обаче, свързват продължителната й употреба (над 6 месеца) с риск от токтсично увреждане на черния дроб. Тези данни не са категорично доказани, но преди да започнете редовен прием на гроздовидна цимицифуга, проведете консултация с фитотерапевт.

Три пъти дневно можете да вземате по 1000 мг масло от едра пупалка – в него се съдържат незаменими мастни киселини, които потискат образуването на простагландините, причиняващи болезнени спазми на мускулите на матката. Същото дневно количество мастни киселини можете да си набавите и от масло от ленено семе.

Една седмица преди поредната менструация ограничете солта. Въздържайте се от консумация на колбаси, консервирани продукти, полуфабрикати и готови тестени закуски. Хранете се с естествени диуретици – аспержи, салата от листа на глухарче, целина, чесън, кресон и магданоз.

Непременно потърсете професионална помощ и лечение, ако имате силни болки, които не се повлияват от обичайните болкоуспокояващи медикаменти, продавани без рецепта.

 

 

Хормонално влакче на ужасите?!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *