Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Неутрализирайте безпокойството и тревожните разстройства

Aко понякога ви се струва, че причините за тревога са навсякъде около вас, трябва да знаете, че и лекарствата също. Така че не губете кураж.

 

Лечението за тревожните разстройства е успешно с билки, етерични масла, успокоителни чайове и тонизиращи храни. При панически пристъп също можете да си помогнете сами, за да разсеете тревожните мисли и притесненията.

 

Неутрализирайте безпокойството

  • Топлата вана прави чудеса. Добавете във водата няколко кап­ки масло от лавандула (или шепа сушени цветове) и се потопе­те до нивото на сърцето. Засега не е известно на какво се дължи успокояващото действие на тази изключителна билка, но вече близо 2000 години тя се използва успешно за отпускане и успо­кояване на нервите. Ако нямате време за вана, намажете чело­то и слепоочията си с лавандулово масло и се отпуснете за ня­колко минути.

 

Дишайте дълбоко

  • Регулирайте дишането. Седнете, сложете ръка на корема и плавно вдишвайте, като се стараете коремът ви да повдига ръ­ката (раменете ви не трябва да се движат). Задръжте за 4-5 се­кунди и бавно издишайте. Повтаряйте, докато се успокоите.

 

За здрав сън

  • Топлото прясно мляко наистина помага при безсъние, и то – по всяко време на денонощието. В млякото се съдържа амино­киселината триптофан, участваща в производството на серотонин – медиатор, стимулиращ доброто настроение и чувството за щастие. Други ценни източници на триптофан са бананите и пуешкото месо.
  • Хмелът, на който дължим характерния вкус на бирата, отдав­на се използва като успокяващо средство. Някога работниците, които жънели хмел, непрестанно страдали от сънливост. За да се справите с безпокойството, можете да си приготвите отпус­кащ чай от 2 ч. л. сушена билка в 1 чаша вряла вода. Пийте не повече от 3 чаши дневно.
  • Цветовете на три растения се използват за приготвяне на ароматни релаксиращи чайове – лавандула, горчив портокал и  липа. Изберете този, който най-много ви допада, и изпийте 1 чаша преди лягане, за да подобрите съня си.

Справете се с безпокойството и вредното влияние на стреса

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *