ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Облекчете гаденето при пътуване (кинетоза)!

Когато ви се повдига, не се опитвайте да предизвикате повръщане, но ако спонтанно се стигне до това, оставете нещата да следват собствения си ход.

Ако по време на пътуване ви се е случвало да ви се „вие свят” и да ви се гади, пригответе си за из път чай от джинджифил. Можете да го замените с джинджифилови сладки или парче захаросан корен от джинджифил. Тази билка отдавна се използва за облекчаване на симптомите на кинетоза.

С чай от пиперлива мента можете да постигнете същия ефект. В магазините ще намерите няколко разновидности, предлагани насипно или на торбички. Препоръчва се по 1 чаша чай в случай на гадене или стомашно неразположение.

Концентрираните захарни напитки също успокояват раздразнения стомах. Отворете една бутилка сладка напитка и ако е газирана – разгазирайте. Пийте я със стайна температура. Можете да опитате и с 1 супена лъжица светъл рафиниран петмез или мед.

Ако въпреки стомашното неразположение имате желание да се храните, заложете на въглехидратите – изяжте, например, 1 препечена филийка или няколко сухи бисквити или сухари. Когато стомахът ви се поуспокои, добавете и белтъчини – варени пилешки гърди. Ограничете до минимум консумацията на мазнини, докато не се възстановите напълно.

Ако имате „виене на свят”, двойно виждане и гадене и не постигнете подобрение до няколко дни, трябва да отидете на лекар. Незабавно потърсете помощ и ако състоянието е предшествано от травма (особено в областта на главата), както и ако през последните 24 часа стомахът ви не задържа храна или течности. Консултацията със специалист е наложителна и когато е налице обилно повръщане или в повърнатото има кръв. Обадете се на „Спешна помощ”, в случай че гаденето е съпроводено от внезапна остра болка в гърдите – това са симптоми на сърдечен инфаркт и вие имате незабавна нужда от подходящо лечение.

 

Глътка здраве

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *