ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Водата лекува!

Дехидратацията е основната причина за всяко заболяване, защото повече от половината от тялото ни е съставено от вода!

Тя е във всяка клетка и всяка тъкан. Биологичните процеси като обращение, смилане, абсорбция и екскреция зависят от водата, която е основата на кръвта и лимфата, поддържа сърдечните мускули и младоликата кожа, смазва ставите и органите и регулира телесната температура. Вие не можете да живеете без вода!

Когато човек напредва във възрастта, става жизненоважно да обърне внимание на консумацията на вода. Възрастните лица притежават по-малко клетъчна вода, а факторът е загубата на чувствителност за жажда. Тъй като водата е толкова важна за храносмилането, липсата на течност в тялото ви може да направи по-трудно смилането на храната. При това положение започвате да страдате от спазми, подуване на корема, газове, запек и дори рак на дебелото черво. Консумацията на повече вода, в съчетание с богата на фибри храна, ще предотвратят тези проблеми и ще избегнете нуждата от лечение. Дори помага на мозъка за по-ефективна работа.

За да се преборите с тази загуба на течности, отговорът е прост. Пийте повече вода! Избягвайте кофеин или алкохолни напитки. Това са диуретици и ще ви обезводнят (дехидратират). Всеки 100 мл кофеин или алкохол изисква допълнително от 200 до 220 мл вода, за да можете отново да хидратирате организма си.

От 6 до 10 чаши чиста вода всеки ден са необходими за подобряване на функционирането на организма. Пиенето на вода помага на храносмилателната система, а получаването на достатъчно течности ще ви даде свежа кожа, ясни очи и блестящи коси. Признаците на глад понякога могат да бъдат предупреждение, че тялото ви се нуждае от течности – чайове, плодови сокове, пресни фрешове, могат само донякъде да заместят водата.

 

Избери си чай

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *