ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Летни грижи за болните стави

Специалисти от Европейската асоциация на ортопедите определиха петте хранителни продукта, които са най-важни за здрави стави през летния сезон.

stavaПетте хранителни продукта, които помагат да съхраним ставите здрави или да облекчим състоянието на болните, са: на първо място – чушките Те имат много аскорбинова киселина, която активира тонуса на малките кръвоносни съдове. Това е важно за храненето на хрущялите, припомнят от www.kp.ru ! Полезен е също пресният чесън – неговите фитонциди тушират възпалителните процеси. Спанакът и магданозът съдействат за обновяване на тъканите благодарение на витамин К. Вишните съдействат за извеждане на непотребните соли от организма; много често задържането им провокира възпаления и болки в ставите. Прясното козе сирене и изварата са богати на калций, който пълноценно се усвоява най-вече прел лятото. Това е така, защото млекодайните животни се хранят със свежа зеленина и в продуктите има повече полезни аминокиселини, а и ние самите също прекарваме много време на открито.

Благоприятно въздействие върху ставите оказва също менюто, богато на аспержи, тикви, авокадо – те съдържат много вещества, поддържащи еластичността на хрущялната тъкан, както и витамини от В-групата. В менюто трябва непременно да присъстват и семена – от тиква, сусам, слънчоглед.
Още нещо за летните грижи за болни стави: ако имате възпалителен процес и ви мъчат в добавка разширени вени, не трябва да се печете на слънце повече от 5 минути. На артрозните възпаления помага студеното: направете си домашна криотерапия, като поставите върху коляното хавлиена кърпа, а след това – пакет замразени зеленчуци от домашния фризер. Дръжте пакета така не повече от 20 минути! Процедурата тушира болката и подобрява кръвообращението на болезненото място.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *