ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стенокардията се получава при недостиг на кислород!

В резултат на лошо снабдяване с кръв на сърдечния мускул получаваме стягаща болка в гърдите, така наречената „гръдна жаба”.

Най-честата причина за това е натрупаната мастна субстанция, която стеснява коронарните артерии. Може да бъде съпроводена от задух, гадене, световъртеж, сърцебиене и чувство на мъчително безпокойство. При първия пристъп на стенокардия човек обикновено си мисли, че е получил инфаркт. Разликата е, че при „гръдна жаба” кръвоподаването към сърцето не е напълно блокирано, докато при инфаркт кръвта изобщо не стига до част от сърдечния мускул. Но не подценявайте състоянието си. Ако болката в гърдите продължи повече от 10 минути и е придружена от задух или гадене, позвънете на „Спешна помощ”. Докато дойде линейката, изпийте 1 ефервесцентна таблетка аспирин от 300 мг (проверете дозировката, отбелязана на опаковката).

Лечението на стенокардията трябва да започне, като спазвате индивидуална програма за физически упражнения и здравословно хранене. Редовното физическо натоварване намалява честотата на пристъпите.

Ако симптомите ви се обострят, когато сте в състояние на стрес или емоционална превъзбуденост, първо опитайте да се успокоите. Също като физическото натоварване, психическото напрежение може да увеличи потребността на сърцето от кислород. Изключително полезни в този случай биха били някои техники за овладяване на стреса като йога, медитация и други подобни.

След обилно хранене избягвайте физически натоварвания. Когато консумирате тежка храна, кръвотокът към храносмилателната система се увеличава. В резултат на това сърцето получава по-малко кислород и рискът от получаване на пристъп е по-висок. За предпочитане е да се храните с пълнозърнести и скорбелни храни като картофи, макаронени изделия, ориз и много плодове и зеленчуци. Пийте обезмаслено прясно мляко. Вместо тлъсти пържоли консумирайте крехко месо. Най-малко 2 пъти седмично включвайте в менюто си риба. Непременно включете  в лечението си билков продукт с комплексно превантивно и възстановяващо действие по отношение на сърцето и кръвоносните съдове.

 

Трябва ли да забравим за пържените храни?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *