ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билки и хранителни добавки ефективно лекуват стреса

Стресът е неизбежна част от живота, но прекомерното напрежение вреди както на тялото, така и на душата.

 

Добре е да знаем, че невинаги можем да повлияем на обстоятелствата, но затова пък винаги сме в състояние да контролираме собствените си реакции. Ако сте от хората, които в стресови ситуации дърпат косата си, гризат ноктите си или изпадат в паника, запознайте се с техниките за възстановяване на психическото равновесие, предложени по-долу.

 

Защо изпадаме в състояние на стрес?

В състояние на стрес ендо­кринните жлези отделят повишени количества от някои хормони, които от­слабват имунната система и оказват негативно въз­действие върху сърцето и кръвоносните съдове. Това прави организма по-подат­лив на инфекции. Емоцио­нално-психическото напре­жение се отразява небла­гоприятно и на нервната система.. Понякога се наблюдава раздразнител­ност, мъчително чувство за безпокойство, понижена способност за концентра­ция, безсъние, храносми­лателни разстройства, главоболие и умора.

 

Билки и хранителни добавки

  • Още древните гърци са открили успокояващите свойства на чая от лайка. Днес фитотерапевтите го препоръчват като изпи­тано средство за овладяване на стреса. Пийте по 1 чаша 3 пъти на ден.
  • Вземете топла вана с аромат на лавандула, лечебна дилянка и лайка. Увийте изсушените билки в тензух и ги дръжте под вод­ната струя, докато ваната се напълни.
  • Вземайте витамин С. Установено е, че при хората, които ежедневно приемат по 1000 мг витамин С, в условия на стрес кръвното налягане се повишава по-слабо, а нивата на хормони­те на стреса се нормализират по-бързо.
  • Билката женшен регулира освобождаването хормоните на стреса и защитава органите, които ги произвеждат (хипофизната жлеза, хипоталамуса и надбъбречните жлези). В периоди на повишено нервно напрежение вземайте по 100-250 мг 2 пъти дневно (започнете с по-ниската доза и постепенно я увеличавай­те). На всеки 2-3 седмици правете едноседмична пауза.

 

 

Етеричните масла премахват напрежението и умората!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *