ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Черешите помагат при подагра

Американски учени съобщиха резултати от изследване, според които черешите влияят добре на пациенти с подагра

черешиТези, които само в продължение на два дни ядат череши, са изложени на 35% по-малък риск от пристъпи на артритното заболяване в сравнение с останалите. Дори 200 г череши или черешов сок дневно оказват благотворно влияние. А опасността от пристъпи намалява до 75 %, когато плодовете се комбинират с приемането на алопуринол – лекарство, намаляващо пикочната киселина. Това лечение е особено успешно.

Учените от университета в Бостън в продължение на една година наблюдавали 633 пациента с подагра, страдащи от чести пристъпи. Средната им възраст била 54 години, като 78% от тях били мъже.

„Черешите наистина помагат срещу подагра, което се дължи на тяхното свойство да понижават съдържанието на пикочна киселина, както и на противовъзпалително им действие“, коментира пред „Сайънс дейли“ ръководителят на изследването проф. д-р Занг. Полезното действие се дължи най-вече на съдържащия се в черешите мощен антиоксидант кверцетин. Едно от най-важни му свойства е да ускорява отделянето на пикочна киселина чрез урината, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *