Защо не бива да пием витамини без лекарска препоръка?

Витамините и витаминозните добавки трябва да се пият след консултация с лекар.

vitaminiТова просто правило неведнъж се нарушава – всеки мисли, че приемът на витамини е безобиден вариант да укрепиш имунната си система. Нещата обаче съвсем не са така елементарни, предупреждават от medikforum.ru. Най-добре е нужните витамини да се набавят от храната, а хапчета и прахчета да вземаме само когато нашият терапевт ни препоръча това.

Медици от Филаделфия твърдят, че приемът на витамини без специално предписание може да доведе до сърдечни заболявания или дори до злокачествено изменение на клетките. Особено опасни, оказва се, са мултивитамините.

Витамините действително играят съществена роля при функционирането на човешкия организъм, но увлечението по тях може да разбие имунната система. Така вместо да укрепи здравето си, пристрастеният към витамини човек всъщност го влошава.
Няма нищо по-добро за тялото от пълноценното, балансирано хранене: правилно подбраното меню доставя на организма всичко необходимо, включително пълната гама от витамини в усвоимите дози.

Сезонът на пресните плодове и зеленчуци е изключително благоприятен да се попълнят всички витаминни дефицити в човешкото тяло. Това, а не таблетките от аптеката е решението по темата, убедени са специалистите.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.