ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Разходките след хранене предпазват от диабет!

Три кратки разходки след всяко основно хранене предпазват възрастните хора от опасността да развият диабет от втори тип.

babyКратките разходки от по 15 минути са по-полезни от една дълга сутрин или вечер, твърдят от medportal.ru. Ходенето пеш смъква нивото на глюкозата в кръвта, което нормално е по-високо след хранене. Тази зависимост е специално коментирана от екип на университета “Джордж Вашингтон” в специализираното списание Diabetes Care.

За базовите си наблюдения екипът ангажирал десет души на възраст около 70 години, които нямали тяга към физическата активност. Всички доброволци били с наднормено тегло и застрашени от диабет. Възрастните хора трябвало да изпълнят специално разработена програма, която включвала кратки и по-дълги разходки. Модулите се изпълнявали на тренажор, под лекарски контрол и при постоянен мониторинг на глюкозата в кръвта.

По безспорен начин се потвърдило, че и 45-минутната разходка сутрин, и 15-минутните след хранене подобряват кръвните показатели. Режимът с кратките разходки обаче се оказал значително по-ефективен. Според учените това е добра новина за хората от третата възраст: те биха могли да съчетават кратките разходки с изпълнението на някаква домашна задача и така да постигат необходимото натоварване. Практиката показва, че голяма част от тях не са склонни да се облекат и излязат специално за една 45-минутна разходка.

Особено важна е кратката вечерна разходка, защото често тогава е и най-обилното хранене за деня, отбелязват изследователите. Особено вредно за възрастния човек е да вечеря обилно, а сетне да заспи пред телевизора, без да направи и крачка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *