Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коварството на кожния рак: как започва трагедията

Ракът на кожата е коварна болест: понякога първите й видими признаци са на места, на които човек рядко обръща внимание. Така се пропуска ценно време и “врагът” печели позиции.

rakХиляди жертви на най-опасната форма – меланома – със закъснение си спомнят за петънце на ходилото или зад ухото. Новата бенка на необичайно място отначало не дава признаци на съществуване и само близък човек може да обърне внимание на новопоявилата се странна точка или петънце, описват от medikforum.ru.

Когато става дума за меланом трябва да е ясно, че това е най-опасният и агресивен рак на кожата. Заболеваемостта от тази форма расте с главоломни размери в световен мащаб – ръстът е значително по-висок от всички други форми на злокачествените заболявания. Невинното петънце расте застрашително бързо, засягайки кожата и съседни тъкани. Възможно е да става дума не за нова бенка, а някоя стара да промени цвета или формата си.

Колкото по-скришно място си е избрала болестта за първа проява, толкова по-късно може да бъде открита и да започне лечение. По принцип най-много заболели има в географските ширини със силно слънце, но нещата в природата се променят – дори във Великобритания, където слънцето не е от най-кедрите, всяка година се регистрират 13 000 нови болни от кожен рак. За същото време 2 000 от болните умират.

Експертите съветват любителите на слънчевите бани да ползват мазила с висок UV-фактор, а така също да не прекаляват с продължителността на престоя си на открито. Препоръчително е също всеки да оглежда тялото си за петънца, бенки и лунички и да иде веднага на лекар, ако забележи подозрителна промяна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *