ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Депресия, невроза – консултацията със специалист е задължителна

Депресиите и психозите се превръщат във все по-голяма заплаха за съвременния човек

депресия

Депресията не е просто тъга или лошо настроение. Важно е да знаете, че депресията се дели на два вида – реактивна (психогенна) и ендогенна. Реактивната възниква в отговор на някакво травмиращо събитие: болест или смърт на роднина, силен конфликт, раздяла, заболяване, обида или несправедливост, продължителен стрес. В този случай причината за депресията е външна.

За разлика от нея ендогенната депресия е по-сложна. Причина за възникването й е недостатъкът на определени хормони – серотонин, норадреналин, допамин. Ако организмът не изработва достатъчно количество от тях, човек започва да страда със или без повод, изпитва угнетяващи чувства, силна апатия, животът му се струва безсмислен. Подобно състояние може да бъде провокирано от всяко повече или по-малко травмиращо събитие и дори от лек битов стрес, с който здравият човек се справя бързо (например ако някой се държи грубо в градския транспорт). Но ендогенната депресия може да се появи и на фона на пълно благополучие, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *