ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За стимулиране на паметта – масло от розмарин или босилек

С напредването на възрастта настъпват промени в начина, по който мозъкът ни съхранява информацията и става все по-трудно да помним факти и детайли.

Болестта на Алцхаймер също предизвиква влошаване на паметта, но при нея симптомите са много по-тежки. Ако имате проблеми с паметта, едва ли можете самостоятелно да прецените степента на тяхната сериозност. Обърнете се към личния си лекар, ако смятате, че за последните 6 месеца паметта ви е отслабнала значително. Незабавно се консултирайте със специалист и в случай, че не можете да си спомните как се изпълнява рутинна за вас процедура или не се ориентирате по обичаен маршрут. Информирайте лекаря си, ако ви е трудно да спазвате инструкции за последователни действия (например при изпълнение на готварска рецепта).

Купете си масло от розмарин или босилек. Тестовете показват, че при повечето хора вдишването на тези аромати стимулира изявата на бета-вълни в енцефалограмата, което е индикация за повишена мозъчна активност. Достатъчно е да намажете леко косата, китките или дрехите си. Можете също да капнете малко масло в ароматизатора и да оставите уханието да насити въздуха в стаята.

Сигурно знаете, че консумацията на напитки, съдържащи кофеин, подобрява способността за концентрация. Оказва се, че ползите за здравето могат да бъдат и дълготрайни. Според резултатите от едно научно изследване, проведено в Лисабон (Португалия), хората които не пият кафе или си позволяват само 1 чаша дневно, са по-застрашени от отслабване на паметта в сравнение с хората в напреднала възраст, които пият по 3-4 чаши кафе на ден.

Слоновете са познати като най-паметливите животни – „помни като слон!”. Те обожават да се хранят с азиатска центела – лечебно растение, което от незапомнени времена се използва за подобряване на способността за концентрация, а според резултатите от съвременните научни изследвания стимулира и паметта.

 

Яйцата подсилват паметта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *