Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Навлизате в менопауза? Вземете тинктура от градински чай!

Тази билка от векове се използва за лечение на над 60 различни заболявания.

При някои жени навлизането в менопаузата преминава почти без оплаквания. За други този период е свързан с редица неразположения като промени в настроението, горещи вълни и нощно изпотяване. Не забравяйте: менопаузата не е заболяване и неприятните симптоми рано или късно ще отшумят. А дотогава можете да облекчите състоянието си с натурални средства.

Приемайте тинктура от градински чай 3 пъти дневно по 15 капки в половин чаша вода. Латинското наименование на билката – Salvia officinalis идва от salvere – лекувам. Благодарение на адстрингентните й свойства ще се справите с прекомерното изпотяване най-много до ден-два.

Консумирайте по 200 г тофу всеки ден. Соевите продукти са богати на изофлавони – вид фитоестрогени, които облекчават симптоми като горещи вълни и сухота на влагалището. Препоръчителният дневен прием на изофлавони е 60 мг – точно толкова се съдържат в 200 г тофу.

Редовният прием на витамин Е също може да облекчи горещите вълни и нощното изпотяване. Освен това действа благоприятно при променливо настроение. Препоръчителната доза е 250 мг 2 пъти дневно, но задължително се назначава от лекар, защото препоръчителната доза може да бъде друга, ако имате диабет или високо кръвно налягане.

Обикновеното адамово дърво (Vitex agnus castus) от близо две хилядолетия се използва при оплаквания, свързани с менопаузата. В плодовете му се съдържат вещества, които регулират нивото на прогестерон в кръвта и помагат при обилни менструални кръвотечения, горещи вълни и депресия. В миналото растението било използвано от католическите свещеници за понижаване на либидото, затова и до днес е известно като „дърво на целомъдрието”. Този препарат трябва да вземате няколко месеца, докато усетите въздействието му.

При всякакъв проблем, първо трябва да обърнете внимание дали правилно се храните. Ограничете консумацията на алкохол, кафе, пикантни храни и газирани напитки. Балансираният хранителен режим включва много белтъчини, като превантивна мярка срещу остеопороза. Дневната доза от калций – 600 мг, магнезий – 300 мг и 10 мг витамин Д. Ако не си ги доставяте с храната, приемайте съответните хранителни добавки по време на хранене.

 

Да се предпазим от остеопороза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *