Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Основното чистене вкъщи топи повече калории от фитнеса

Ако искате да стопите допълнително някоя калория, огледайте се дали домът ви няма нужда от малко почистване!

4isteneГенералното почистване на дома е най-добрият фитнес, който освен това ще направи обстановката вкъщи по-приятна, съветват от medikforum.ru. При пролетното почистване например се изгарят повече калории, отколкото при един маратон!
Миенето на прозорци и полилеи, тупането на килими и разместването на мебели в търсене на всяка прашинка – всичко това според учените се равнява на 3655 изгорени калории. За сравнение – маратонците изразходват до 3500!
3655 калории са 30 големи чаши бяло вино или 20 шоколадови еклера. Британски учени твърдят, че за целия си живот един човек изгаря по време на годишните пролетни почиствания 250 000 калории. Това е равно на 783 сандвича с бекон.

Статистиката не е напосоки – тя е резултат на анкети с домакини, всяка от които подробно обяснявала с какви точно физически активности се занимава вкъщи.
Така например за един час работа с прахосмукачка се изгарят средно 238 калории; час миене на подове се равнява на 258. Двучасово местене на тежки мебели е 476 калории, а тричасово миене на прозорци – 612. Почистването на тоалетната в детайли е 258. Четиричасовото основно хигиенизиране на кухнята стопява 952 калории.

Пролетното почистване според експертите продължава средно 16 часа и 20 минути, разпределени в четири дни. За това време обикновените домакини все едно са пробягали повече от 40 километра, толкова, колкото е маратонската дистанция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *