Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с болките в шията и раменете?

Ако сте спали в неудобна поза или сте прекарали цял ден пред компютъра, ако сте говорили твърде дълго по телефона – нищо чудно, че страдате от болки в шията или раменете.

Болките в шията обикновено се появяват в резултат на продължителна неподвижност, а сред най-разпространените причини за болките в раменете са състояния като тендинит – възпаление на сухожилието, прикрепващо мускула към костта; и бурсит – възпаление на торбичката или бурсата около раменната става. Можете да облекчите състоянието си с противовъзпалителни медикаменти като аспирин и ибупрофен, но има и други начини да се справите с проблема.

Топлината облекчава болката, отпуска мускулите, намалява ставното схващане и ускорява оздравяването. Можете да използвате електрическа възглавница на ниска степен, бутилка с гореща вода, лампа с инфрачервена светлина или грейка. А можете просто да вземете гореща вана или душ.

Направете си топъл компрес – потопете хавлиена кърпа в гореща, но не вряла вода, сгънете я и я изстискайте добре. След това я разгънете и я поставете на тила и раменете. Покрийте влажната кърпа със суха и оставете компреса да действа 10 минути, през което време може да включите сешоара и да го насочите към шията.

Направете масаж, като настиснете болезнения участък с палеца или показалеца си и задръжте неподвижно в продължение на 3 минути. Това ще намали значително болката.

Силата на профилактиката

Спете по гръб и по възможност използвайте специална ортопедична възглавница. Проверете дали столът, на който седите по време на работа, осигурява добра опора на гърба и главата ви. Старайте се да не се прегърбвате. Когато говорите по телефона, не притискайте слушалката с рамо – дръжте я с ръка, без да извивате шията. Ако често водите продължителни телефонни разговори, купете си слушалка, която се поставя в ухото.

Не претоварвайте чантата, която носите през рамо, за да не нарушавате правилната стойка на тялото. Ако прекарвате дълги часове пред компютъра, регулирайте екрана под ъгъл и го повдигнете така, че да не се налага да напрягате шията, за да виждате добре. Не носете обувки с високи токчета и не стойте на течение.

LecoVita Периферин U300 Флекси Макс – при проблеми с шията, гърба и кръста!

„От дълги години страдам от болки във врата. Според мен това се дължи на факта, че прекарвам много време на компютъра… Купих си LecoVita Периферин U300 Флекси Макс по препоръка на приятел. Усетих голямо облекчение, доволен съм!“ – Спас Ангелов. 

LecoVita ПЕРИФЕРИН U300 ФЛЕКСИ МАКС
LecoVita ПЕРИФЕРИН U300 ФЛЕКСИ МАКС

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *