Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дебело или слабо – детето трябва да е здраво

Наследственост, темперамент, апетит и душевно състояние – това са само част от факторите, които влияят върху телесното тегло

дебело дете

Вроденият повишен апетит си проличава още с раждането – някои бебета стават пухкави още от 2-3 месец. Болни или здрави, спокойни или тревожни, никога не губят апетит. В по-късна възраст той се насочва основно към тестените храни и това вече обяснява защо такива деца са по-пълни от връстниците си, които предпочитат месо, зеленчуци и плодове.

Разбира се, това би трябвало да притесни повечето майки, но е добре да не показват притесненията си и най-вече – не бива да натяквате на детето си, че е дебело. Може да коригирате диетата на детето, като включите по-здравословна храна, но това трябва да стане плавно, а не изведнъж и без забележката, че промяната е наложена заради неговите килограми, които са в повече.

В някои случаи причината за повишения апетит може да бъде нарушеното душевно равновесие. Това се случва най-често към 7-ата година, когато детето тръгва на училище, сменя досегашната си среда и увеличава дистанцията с родителите. Ако то не успее да завърже приятелства със съученици, много е възможно да се чувства изолирано. Емоционална утеха намира в яденето на сладки и други висококалорийни храни, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *