Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредни ли са шампоаните за бебешката кожа?

Може ли едно новородено да бъде къпано с шампоан или душ гел? По тази тема спорът не е спрял – и това е спор между поколенията!

babyМладите майки са отворени за новото, докато поколението на бабите настоява да се спазва традиционната “технология”: преварена вода и мек бебешки сапун.

Ето малко информация, която може да промени избора. Американски педиатри са направили изследване, в което включили 307 новородени бебета. Мъниците били наблюдавани в продължение на 4 седмици, описват от zdorovieinfo.ru. Половината бебета били къпани с преварена вода, а останалите – със затоплена вода, в която били добавяни по няколко капки детски шампоан. В традиционните практики има логика, тъй като кожата на новороденото още не е достатъчно зряла и е уязвима.

Т.н. трансепидермална бариера се формира постепенно, трябва й време – и ако през първите седмици от живота на едно дете не се спазват специални хигиенни правила, може да има различни здравословни проблеми. Ето защо се счита, че през първите 7-8 седмици бебето трябва непременно да се къпе с преварена вода. Американският тест обаче показал, че в състоянието на бебешката кожа в двете групи няма съществена разлика – т.е. младите майки могат спокойно да си спестят преваряването и да ползват добър бебешки шампоан.

Същата група е правила сравнителни наблюдения и върху използването на влажни хигиенни кърпички и подмиване със сапунена вода. Разбира се – логично е в домашна обстановка да осигурим на бебето нормално почистване и измиване, но при разходки и пътувания вариантът с правилно подбрани кърпички е напълно безопасен.
Тук, разбира се, има едно условие. Пазарът е наситен с какви ли не продукти и понякога е трудно да попаднем на правилния. Теоретично винаги има риск, така че най-добре е да се пазарува от аптечните вериги. Фармацевтите и педиатрите със сигурност ще са наясно кое е най-подходящото миещо средство за вашето бебе.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *