ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се избавите от безсънието?

Можете да броите овце или да приложите някой от методите, изброени по-долу.

Часовникът бавно отмерва нощта, а вие лежите в мрака и тиктакането му напрегнато отеква в съзнанието ви. Не сте сами! Този проблем засяга милиони хора по света.

Лечебната дилянка ще ви помогне да заспите по-бързо, при това на сутринта няма да изпитате страничните ефекти на някои сънотворни таблетки. Активните й съставки влияят на същите рецептори в мозъка, към които е насочено и действието на транквилантите (например валиум). Вземайте 1 час преди лягане по половин или една чаена лъжичка тинктура (или 2 капсули) с екстракт от корена на растението. Не се препоръчва чай, поради неприятната му миризма.

Направете си чай от пасифлора. Преди лягане накиснете за 10 минути 1 ч.л. сушена билка в 1 чаша вряла вода, прецедете и пийте. Билката има умерено успокояващо действие.

Можете да вземате комбинирана хранителна добавка, съдържаща пасифлора и лечебна дилянка. Натуралните средства за укрепване на съня включват и други билкови съставки като обикновмен хмел. Каквато и да е формулата, следвайте указанията върху опаковката.

Лавандулата се счита за умерен транквилант. Добавете 5 капки масло от лавандула към 10 мл. друго масло за основа и преди да се отпуснете на възглавницата, намажете леко слепоочията и челото си. Ароматът ще ви приспи. Можете да накапете лавандулово масло върху ароматизатор или изпарител, за да изпълните спалнята с приятно ухание или да поставите под възглавницата си торбичка с аромат на лавандула.

Точно преди сън намажете китките си с по 1 капка масло от жасмин. Според едно изследване, проведено в САЩ, ароматът на жасмин гарантира по-здрав сън и от лавандулата.

Спазвайте стриктен режим

Откажете се от следобедната дрямка, независимо колко сте уморени. Ако спите през деня, а будувате през нощта, сами нарушавате биологичния си ритъм.

Физическата активност възбужда нервната система. Тренирайте само сутрин или не по-късно от 4 часа преди лягане.

Не консумирайте алкохол в късните часове. Няколко глътки уиски ще ви помогнат да заспите, но ефектът е краткотраен и ще се събудите през нощта.

Не пушете! Никотинът стимулира централната нервна система и нарушава съня.

 

Яйцата подсилват паметта!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *