ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекувайте своевременно акнето!

Ако кожата ви произвежда твърде много себум – естествена субстанция, която се образува в мастните жлези – това води до запушване на порите.

Щом учените успяха да разчетат човешкия геном, защо не могат веднъж завинаги да се справят с акнето? Засега няма изгледи това да се случи, така че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се – от вас зависи да се справите с пъпките, които загрозяват лицето ви и се отразяват на самочувствието ви. В аптеките се предлага богат избор от лечебни препарати, но ние ще ви дадем и допълнителни съвети за алтернативни методи.

Използвайте кремове, лосиони, течни или гелообразни препарати, съдържащи бензоил пероксид. Те предизвикват изсъхване и излющване на повърхностните кожни клетки, прочистват запушените пори и унищожават бактериите, причиняващи възпаление. Същото се отнася и за козметични препарати, които съдържат алфа-хидрокси киселини (АХК) – те излющват повърхностния слой мъртви кожни клетки и поддържат порите чисти.

Обработвайте пъпките с памучен тампон, напоен в оцет или лимонов сок. Киселините, съдържащи се в лимоновия сок и във всички видове оцет, отварят и почистват порите. Друго разпространено средство е пастата за зъби – намазвайте пъпките преди лягане.

Народната медицина препоръчва смес от равни количества индийско орехче на прах и пчелен мед. Намажете пъпката и оставете да действа 20 минути, след което изплакнете. Няма научни доказателства за ефикасността на този метод, но във всеки случай антисептичните свойства на пчелния мед не подлежат на съмнение.

Правилната хигиена ще ви избави от запушените пори. Но прекомерното почистване на кожата също може да провокира поява на акне, защото стимулира мастните жлези да произвеждат повече себум. Избягвайте гранулираните почистващи средства и не използвайте абразивна кърпа – тя е идеална среда за развитие на бактерии. По-добре си купете еднократни козметични тампони.

Не разчопляйте и не изстисквайте пъпката – така само ще вложите състоянието й. В случай, че кожата ви се възпали сериозно, както и ако имате болезнени гнойни пъпки, задължително се консултирайте с лекар.

 

Справете се с ухапванията и обривите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *