Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вземете бързи мерки срещу махмурлука!

„Повече няма да близна алкохол!” Ако и вие сте се заричали така след някоя тежка нощ, прочетете съветите по-долу.

Веднага щом се събудите, изпийте 2 големи чаши вода – алкохолът причинява обезводняване на организма.

Изпийте и 1 голяма чаша сок от грейпфрут, портокал или домати. В плодовия сок се съдържа фруктоза, която ускорява метаболизирането на алкохола. Така подпомагате организма си да изхвърли токсините. Постарайте се да не вземате лекарствени продукти, за да не натоварвате допълнително черния дроб.

Като се почувствате по-добре, хапнете гореща пилешка супа или бульон, за да компенсирате загубите на натрий и калий вследствие на обезводняването. Освен това си забъркайте шейк от един банан, половин чаша прясно мляко и 2 ч.л. мед. Бананът ще ви осигури необходимото количество калий, а медът е богат на фруктоза. Не консумирайте колбаси и яйца този ден. Задължително се раздвижете или потичайте. Така ще стимулирате отделянето на ендорфини – естествени болкоуспокояващи вещества, чийто нива в кръвта ви са понижени вследствие на злоупотребата с алкохол.

И следващия път, когато решите да посегнете към чашата с алкохол, спазвайте някои много елементарни правила:

  1. Хапнете нещо, за предпочитане мазна храна. Така ще забавите абсорбирането на алкохола, защото мазнините ще покрият чревната лигавица и ще намалите риска от предозиране.
  2. Ако предпочитате твърд алкохол, изберете водката или джина пред уискито, рома или ракията, а ако обичате вино – заложете на бяло. Чистите напитки, като водка, не съдържат вторични ферментационни продукти, а точно тези съставки причиняват гадене и главоболие на сутринта. Съдържанието им в бялото вино е по-ниско в сравнение с червеното.
  3. Пийте бавно. За 1 час организмът ви е в състояние да метаболизира около 30 мл алкохол. Колкото по-бавно пиете, толкова по-малко количество алкохол ще стигне до мозъка.
  4. Редувайте алкохолните питиета с вода или плодов сок.
  5. Избягвайте шампанско и газирани алкохолни коктейли – например джин с тоник – те ускоряват абсорбирането на алкохола в кръвта.

 

 

Какви чудеса „прави” киселото мляко?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *