Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазите сами от рак на гърдата?

 

Как да се предпазите сами от рак на гърдата

ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА

  • Изследвайте се. Мамографията може да установи наличието на рак на гърдата от 2 до 5 години, преди да се образува бучка. Жените над 50 годи­ни трябва да се изследват на мамограф на всеки три годи­ни. Консултирайте се с личния си лекар колко често е необходимо да си правите мамография предвид възрастта и състоянието ви. Ако все още имате менструация, трябва да преглеждате гърдите си редовно седем или десет дни след началото на цикъла. Жените в менопауза трябва да правят този преглед в един и същи ден всеки месец.
  • Превантивно лечение. Тамоксифенът се използва най- често за лечение на рак на гърдата, но може да помогне и за предотвратяване на заболяването. Много лекари смятат, че страничните ефекти (повишен риск от рак на ендометриума и образуване на кръвни съсиреци) обезсмислят пол­зата от препарата с тази цел. Тамоксифенът се изписва на жени с много висок риск и се прима не повече от 5 години. Новото лекарство бетрозол (фемара) е много по-ефикасно за предотвратяване на повторната поява на рак, особено в случаите, когато тамоксифенът не може да се приема.

 

ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ

  • Движете се. Изследванията сочат, че жените, които спортуват поне 4 часа сед­мично, имат с 37% по-малък риск от рак на гърдата в сравнение с жените, които водят заседнал начин на жи­вот. По време на спортуване се изгарят калории, стопяват се излишните мазнини и така се намалява производ­ството на естроген в организма.
  • Отслабнете. Отървете се от няколкото излишни килогра­ма, за да съхраните здравето за по-дълго. Доказано е, че ракът на гърдата се среща по-често при жени с наднормено тегло, отколкото при по-слабите жени.

 

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • Витамин Е. Изследване, проведено в САЩ, установява, че при жени с изразена фамилна обремененост с рак на гърдата редовният прием на вита­мин Е намалява риска с 80%. Следователно вземането на ви­тамин Е може да понижи риска. Препоръчителният прием е 500 мг два пъти на ден. И помнете, че добавката може да взаимодейства с медикаменти, които приемате.

 

НАЧИН НА ЖИВОТ

  • Алкохол. Повишеният прием на алкохол има връзка с възникването на рака на гърдата, та­ка че придържайте се към здравословния прием от 14 еди­ници на седмица. Рискът също така нараства, ако едновре­менно с ХЗТ консумирате прекомерно количество алкохол.

 

10 знаменитости, които са преборили рака на гърдата

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *