Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още веднъж за детските хранителни алергии

Една пета от всички деца по света страдат от някаква алергия, но родителите понякога и не подозират за това!

detsko-hranene-3Ако попитате един възрастен какви са признаците на алергиите, той ще ви каже приблизително това: кихане, хрема, зачервени очи, дразнеща кашлица, обрив.
Всичко това е вярно – но не е всичко, отбелязват от medikforum.ru. Понякога има признаци за алергични състояния, които възрастните възприемат като други заболявания – например настинка, хранително натравяне, сезонен вирус. Става дума за хранителните алергии: минават месеци, докато родителят си даде сметка, че трябва да потърси алерголог, а не да тъпче детето с прахчета срещу упоритата диария!

Хранителните алергии при децата дават сигнали по различен начин: мъниците може да са измъчвани редовно от метеоризъм, да са отпуснати и постоянно сънливи. Лечението на подобни състояния без връзка с възможни алергични реакции само облекчава състоянието на детето, но проблемът си остава и скоро отново се обажда.

Непоносимостта към определени хранителни продукти се проявява в ранна възраст у доста деца, до 8-10% от всеки “набор”. Алергени най-често са млякото и млечните продукти, яйцата, рибата, орехите. Попаднали в организма, те могат да предизвикат обриви по кожата, но могат да атакуват лигавиците на вътрешните органи и да създадат сериозни здравословни проблеми.

Ако описаните симптоми се проявят у детето ви, спомнете си, че по отношение на детския организъм случайни проблеми няма. Няма да е зле да се консултирате още в началото с алерголог, вместо да чакате проблемът да се усложни. Първата стъпка в лечението е да се изведат от употреба дразнителите – храните, които детският организъм не може да усвои. В повечето случаи диетата е достатъчна и не се налага приложението на антихистаминови препарати. Детският организъм притежава уникалната способност да “израства” подобни проблеми – след време опасната храна няма да предизвиква алергични реакции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *