ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три условия за стройна фигура на 40

Водещи диетолози отбелязват, че след 25 години в организма на повечето жени започва натрупване на мастна тъкан. Отначало то е незабележимо.

figuraКъм 35-40 години обаче нещата се изплъзват от контрол! Ако на 40 искате да имате стройна фигура – задължително е да прочетете това и да се съобразите със съветите. В противен случай наднормените килограми са ви гарантирани, отбелязват от medikforum.ru.
Виновни за цялата работа са хормоните. В млада възраст хормоните на менструалния цикъл – естроген и прогестерон, взаимно се уравновесяват. Към 40-те равновесието се нарушава в полза на естрогена, а това автоматично води до трупане на мастни депа. За да бъдат нещата под контрол, диетолозите предлагат – при условие че бъбреците ви са здрави – да увеличите протеините в менюто си. Яжте повече пилешко, риба, млечни и соеви продукти. Белтъчините трябва да са около една четвърт от целия хранителен прием.
Второто условие е да се следи за количеството на калция в менюто. Калцият стимулира по-бързото изгаряне на мазнините. Най-добър източник на този елемент са млечните продукти. Ако те не са ви по вкуса или има друга причина да не ги ядете, то вземайте таблетки – дневната доза е 1000 милиграма.
Третата препоръка е свързана с начина на живот. Изключително важно е да сте физически активни. Жените, които са постоянно в движение, имат по-бърза обмяна на веществата. Гимнастика и физически упражнения най-малко 150 минути в седмица: ето условието да кажете, че сте спазили и третото правило!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *