ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Опасно ли е да гълтаме аспирин дълго време?

Аспиринът може да се пие продължително време като профилактично средство срещу сърдечни пристъпи и образуване на тромби.

aspirinТака ли е наистина? Безопасна ли е продължителната употреба на аспирина? Доста хора се доверяват на вълшебния аспирин, но според някои лекари тази практика е заредена с негативни последици.
Две независими едно от друго изследвания показват, че продължителната употреба на аспирина стимулира макуларната дегенерация – състояние, водещо до слепота с напредването на възрастта, описват от medikforum.ru. Има също така статистика за неблагоприятното влияние на аспирина върху отделителната система, включително до развиване на бъбречна недостатъчност. Отделни пациенти имат смущения в слуха /измъчва ги постоянно звънтене в ушите/.
Всекидневната малка доза аспирин действително може да редуцира риска от сърдечен пристъп. Но критиците на подобна практика уверяват, че негативните ефекти от нея са повече, отколкото реалната полза. Така например един мозъчен кръвоизлив може да бъде двойно по-интензивен от това, че аспиринът е разредил кръвта на пациента. Уви – статистиката на инфарктите също подсказва, че при редовен прием на аспирин един инфаркт е по-вероятно да завърши със смърт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *