Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изкуството лекува!

Лечението на психологическите проблеми може да бъде подкрепено с придружаващо лечение чрез изкуство: арт терапия, музикотерапия или танцова терапия.

Целта на терапията чрез изкуство не е да се създават шедьоври. Хората, кои­то се подлагат на такава терапия, трябва да прис­тъпят към нея с ясното съзнание, че идеята не е да бъдат оценявани. Целта не е накрая да погледнат, да видят оценка 6 и да си тръгнат доволни от това, че са по-добри от други­те. Тук става въпрос за следното: докато създава музика, картина или прис­тъпва в ритъма на танца, и то в една сигурна, затво­рена среда, човек може да открие потиснатия си потенциал, да освободи запушените в себе си емоции, да открие способ­ността си да измисля и да твори, което често води до съществена промяна в живота му (дори на чисто физическо ниво). Много хора, които имат проблем да се изразяват вербално, откриват, че не само ду­мите могат да ги свързват със света.

Терапевтичните сеанси с различни изкуства могат да бъдат индивидуални или групови – в зависи­мост от проблема и от самия човек.

Арт терапия

Тук се използват средствата на изобразителното изку­ство: рисуване, апликации, скулптура. Самият процес на творчество изкарва от чове­ка потисканите емоции, поз­волява му да разбере и изрази себе си. Това е великолепно средство за справяне с натру­пания стрес. Този вид терапия се използва и при бремен­ни, за чието добро състояние е важно да бъдат обградени от спокойствие и красота. А ако сами могат да създават красиви неща, това прави бременността, майката и нероденото бебе изключително спокойни. Свежите цветове дават положителна емоция, а и докато рисува, жената има възможност да допълни в ежедневието сu онези краски, които й липсват.

 

 

Рядко споделяни трика за справяне с болката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *