Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стрес и хранене – каква е връзката?

Когато сте мега натоварени – променете менюто си

стрес

Ограничете употребата на месо, масло, алкохол и захар. Пийте повече течности – минерална вода, сокове (портокалов, ябълков), чай от маточина или лайка. За поддържане на организма са подходящи продукти, повишаващи изработването на вещества, които дават усещане за радост и комфорт – каши, мюсли, банани, мляко, растително масло, немазен йогурт.

Ако е по силите ви, напълно отстранете кофеина от живота си. Предизвиканият от него прилив на енергия е временно и изкуствено явление, а прекалената доза кофеин може да предизвика излишна възбуда, която само пречи на работата.

Под влияние на стреса рязко нараства нуждата на организма от витамини (особено от група В), микроелементи и антиоксиданти. Магнезият играе решаваща роля за поддържането на енергията на необходимото ниво – 200 мг магнезиев нитрат 2 пъти на ден е вашата норма. Витамин С е способен да пребори умората както никое друго вещество. Затова поддържайте нервната си система с витаминни комплекси, препоръчвани при нервни и физически натоварвания.

Намалете употребата на сладкиши.

• Една от причините за повишена уморяемост е отравянето на организма с вредни вещества, намиращи се във водата, храната и въздуха. За извеждане на токсините пийте не по-малко от осем чаши вода на ден.

Ако умората не ви напуска дълго, може би е добре да се консултирате с лекар. Напълно вероятно е тя да е предизвикана от някои заболявания като анемия, автоалергични заболявания, депресия, хормонален дисбаланс. Много инфекциозни и възпалителни процеси, дори. мъчително израстващият зъб-мъдрец могат да станат причина за хронична умора, а отстраняването на първопричината ще възвърне тонуса на вашия организъм.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *