Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Детското главоболие може да е симптом на мигрена!

Детското главоболие при всички случаи е симптом, който не трябва да подминаваме. Важно е да установим какви са причините за него, защото много често то може да бъде сигнал за упорит здравословен проблем.

glavobolieПонякога децата се оплакват от главоболие, защото имат температура, гърлото им е възпалено, но и защото преживяват стрес или са емоционално напрегнати, отбелязват от puls.bg.Възможно е обаче става дума за мигрена, която се отключва в ранна възраст.
Какво трябва да направим, ако детето страда от главоболие?
Лекарската консултация е неизбежна. Няма страшно, ако главоболието отшуми с настинката, температурата, възпаленото гърло. Неутрализираният стрес също “лекува” усещането за болка в главата, гърдите, коремчето.
Когато главоболието е придружено с гадене или повръщане, повишена чувствителност към светлината или мъчителни усещания в предната част на главата или едното/двете слепоочия, вероятно наистина става дума за мигрена.
Това състояние е характерно със свиване на мозъчни кръвоносни съдове, което води до специфична болка. Медицината разкрива, че важен фактор за проявата на мигренозни състояние е наследствеността. Пристъпите продължават от няколко часа до денонощие и се повлияват от парацетамол и ибупрофен.
Детската мигрена не бива да се подценява, особено ако пристъпите са няколко пъти в месеца. Много често причината, която ги поражда, е делничният стрес. Точната диагноза и щадящата терапия са в състояние да помогнат, след като се установи точно защо се случва това.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *