ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Затлъстелите бедра са заплаха на стари години!

Затлъстяването в зоната на бедрата е проблем, чиито измерения не са свързани само с добрия външен вид. Заемете се с проблема сега, ако искате на стари години да се движите нормално!

bedraМастните натрупвания в тази част на тялото се превръщат наистина в проблем с напредването на възрастта, информират от medikforum.ru. Те сериозно затрудняват ходенето и са причина за трайно обездвижване, твърдят учени от американския център Baptist Medical Centre в Северна Каролина. Скоростта на ходене впрочем е важен индикатор за общото състояние на здравето. Колкото по-бавно и по-трудно се придвижва един възрастен човек, толкова по-трудно му става да се самообслужва. Той става зависим и е голяма вероятността да попадне в болница, старчески дом или да развие болестни състояния, които да прекъснат живота му.
С възрастта човешкото тяло е склонно да натрупва мастна тъкан в различни участъци, коментира от името на изследователите д-р Кристен Бивърс. Най-дложно се оказва, когато тези натрупвания са по бедрата. Увеличената мастна тъкан е придружена с изтъняване на мускулните тъкани, което намалява скоростта на придвижване и е пагубно за живота на даден човек.
В тази връзка екипът е отправил настоятелни съвети към младежите и хората на средна възраст, да си следят обиколката на бедрата също така внимателно, както и на талията. Има множество целеви упражнения, които предотвратяват подобни натрупвания и укрепват мускулатурата. Сред тях са познатите клякания, плуване, бягане, каране на колело и разходки. Положението не е неспасяемо – иска се постоянство и грижа за собственото здраве!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *