ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В България любовни храни са билките

Родният фолклор не остава длъжен на афродизиака

билка

В България най-вече наблягаме най-вече на билките. Още от дълбока древност от баячка на баячка се предавали тайни рецепти за любовни отвари.

Най-често те съдържали разковниче, копитник, дамян, магарешки трън и бабини зъби. Действието на последната трева е повод и за българска научна гордост. Бабините зъби са смятани от съвременната медицина за билка, подпомагаща сексуалната потентност на мъжете. За първи път тези нейни качества научно са установени от български изследователи в средата на 70-те години на миналия век. След това техни колеги от цял свят потвърждават тези свойства на билката. При това нашенските бабини зъби притежават свойства, които не се срещат при другите видове. Те регулират хормоналния баланс при жените, имат защитен ефект върху простатата, повишават нивото на тестостерона. Затова извлек от билката е в основата на препарата, повдигач на самолети.

Към билковите любовни отвари нашенският фолклор добавя чесъна. Миризливият зеленчук наистина се смята за афродизиак, но едва ли консумирането му е добра прелюдия към любовната игра. Затова пък най-популярните родни подправки магданоз, целина и копър са отличници по стимулиране на еротични мисли и полова мощ.

Явно учените не подминават манията по афродизиаците. И са намерили научно обяснение
за популярността им. Повечето от тях са с високо съдържание на трите „най-еротични“ витамина – А, Е и В, или пък на някакви други стимулиращи вещества. Доказано е например, че в шоколада има фенилетиламин – вещество, което предизвиква чувство на удоволствие и еуфория. При лютите чушки въздействието се дължи на капсаицина. Стридите и кедровите ядки са богати на цинк, важен за синтеза на тестостерона, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *