Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои храни повишават холестерина!

Високите стойности на холестерина в кръвта са най-сериозната причина за смъртно опасни заболявания. Най-пагубно е отражението им върху състоянието на сърдечно-съдовата система.

omletВисокият холестерин е по-жесток враг на нашето здраве от пушенето, затлъстяването и захарния диабет, обобщава medikforum.ru. Ето защо диетолозите препоръчват да се откажем от някои храни или да сведем употребата им до минимум. Ако проявим воля и разум, ще си спестим наистина тежки здравословни проблеми!
Здравословното хранене е изключително важно за сърцето и кръвоносните съдове.Ако се храним както ни падне, гарантирано ще се разболеем. Нещата се усложняват и от наследствените фактори в тази посока, но хората си обръщат внимание когато за жалост вече е късно.
По принцип холестеринът е необходим на организма ни, защото участва в обновяването на клетките, производството на хормони, защитата на вътрешните органи от негативни въздействия. Но има граница на неговото присъствие, над която необходимото става вредно и опасно. Коварството на холестерина се състои в това, че той не се вдига рязко и изведнъж и в този смисъл не ни дава сигнали за възможно леко отклонение. Той се натрупва постепенно в резултат на нездравословно хранене и поразява кръвоносните съдове необратимо.
Най-сигурният начин да не си причиним това е да изхвърлим или ограничим от обичайното си меню няколко храни. Ето кои са те:
1. Яйца. В едно кокоше яйце и по-точно в жълтъка му обикновено се съдържат 213 милиграма холестерин. Ако на закуска сте хапнали яйце, вие сте си взели дневната доза и е по-добре да се откажете от всички останали опасни храни.
2. Подсладен чай. По-добре го пийте без захар и изобщо ограничете сладкото, което повишава нивото на липидите в кръвта.
3. Картофено пюре. Вкусно, но заради добавките от масло, мляко или сметана то е истинска бомба от наситени мазнини.
4. Пица. Едно стандартно парче от тази изкусителна храна съдържа средно 10 грама мазнини, от които половината са наситени. Не се увличайте в количеството!
5. Сладолед. Хората, които вече са констатирали висок холестерин в кръвта си, направо трябва да забравят за сладоледа. В него има пълномаслено мляко, сметана, каймак, кондензирано мляко. В същото време е добре да се знае, че няма нужда да се отказвате от млечни продукти. Подходящи са прясно и кисело мляко с масленост до 2%, извара, айран.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *