Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хормонозаместителната терапия коригира дефицита на естроген

Дали ще предпочетете ХЗТ, или ще изберете природни методи е лично ваш избор, който трябва да се направи след отчитане на положителните и отрицателните страни на различните възможности и след консултация с лекар относно дългосрочните рискове за здравето ви.

Хормонозаместителната терапия коригира дефицита на естроген

Хормонозаместителната терапия коригира дефицита на естроген и в някои случаи и на прогестерон, след като женският организъм престане да произвежда тези хормони.

Промените по време на менопауза се предизвикват от много хормони, но ос­новна роля сред тях играе естрогенът. Неприятните оплаквания на хиляди же­ни се дължат на неговите по-ниски нива. ХЗТ значително намалява и дори пре­махва голяма част от тях при повечето жени. Тя може също така да намали рис­ка от по-дългосрочни здравословни проблеми като остеопороза и сърдечно­съдови заболявания, въпреки че послед­ните изследвания не доказват категорич­но полезното действие на хормоналната терапия за сърцето.

ХЗТ не е подходяща за всяка жена, но лекарят може да ви я препоръча в след­ните случаи:

  • Честите горещи вълни нарушават съ­ня и ежедневните ви дейности.
  • Наличие на вагинална сухота и атрофични промени, които правят сек­суалния контакт неприятен.
  • Значителни промени в настроението, раздразнителност, инконтиненция, чести инфекции на пикочните пъ­тища.

ХЗТ не е подходяща в следните случаи:

  • Наличие или склонност към тромбо­зи (образуване на кръвни съсиреци) или нарушения в кръвосъсирването.
  • Проблеми с черния дроб.
  • Рак на гърдата или ендометриума (лигавицата на матката) или фамил­на обремененост (болна майка или сестра).

Решението да се подложите на ХЗТ е лич­но и трябва да се вземе само след консул­тация с лекар и след като са ви известни всички алтернативни възможности, на­правена е обстойна оценка на здраво­словното ви състояние, взети са предвид миналите заболявания и сте се информи­рали за последните препоръки на учени­те по отношение на ХЗТ. Не прибързвай­те, а добре помислете, преди да вземете решението. Запознайте се предварител­но с положителните и отрицателните страни на ХЗТ.

 

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Резултатите от няколко малки проучвания до­казват, че антидепресантнте сероксат и прозак могат да облекчат горещите вълни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *