ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои хора са склонни към алкохолизъм!

Известно е, че тяга към алкохола не изпитва всеки човек. Обикновено алкохолик ставаш в резултат на продължителна редовна употреба на спиртни напитки, но зависимостта се определя от личностни характеристики и фактори.

Алкохолизъм – ето какво трябва да знаете!

Дали ще обичаш чашката или не, често зависи от трудностите в социализацията, от умението да живееш в общество от себеподобни, твърдят психолози.

Националната служба по здравеопазване във Великобритания е описала няколко типа алкохолици, които имат различни мотиви да се наливат. Да помислим дали това са само етикети за Острова – или класификацията може да бъде универсална!

алкохолизъм
Кои хора са склонни към алкохолизъм?

Ето типажите според medikforum.ru:

– Хора, пиещи за снемане на напрежението. Обикновено те са мъже на възраст 45 до 59 години. Чиновници, физически работници, които не са в състояние да подобрят живота си.

– Хора, пиещи от скука. Наливат се, за да убият времето, което не знаят с какво да запълнят.

– Депресивни алкохолици – мъже и жени; алкохолът им внушава измамно чувство за безопасност.

– Компенсиращи алкохолици – чашката ги сближава с други хора, контактите са опростени благодарение на спиртните градуси.

– Хора, пиещи за компания – конформисти, които се страхуват да се откъснат от колектива, да бъдат като всички.

– Пияници-хедонисти: хора със семейство и деца, за които това е вариант “да се направят”, да се откъснат от реалния живот с неговите отговорности, макар и за малко.

– Алкохолици тип “мачо”: мъже, които търсят внимание. Не е задължително то непременно да бъде женско. Напиват се зрелищно, по възможност в многолюдни кръчми.

Алкогард алкохолизъм
АЛКОГАРД – помага при алкохолизъм и проблеми с черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *