ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ракът на белите дробове е истинският убиец на жени!

Жените умират по-често от рак на белите дробове, отколкото от рак на гърдата.

jena_pu6iТози стряскащ извод на британски медици потвърждава опасенията, че високият брой на жените-пушачки не може да не се отрази по подобен начин на общата картина. През миналата година само във Великобритания от рак на белите дробове са починали 16 000 жени, а от рак на гърдата – 12 000. За първи път става подобно разместване, за първи път злокачествените заболявания на млечната жлеза отстъпват водещата си позиция.
Учените смятат, че явлението може да се обясни с рязкото увеличение на броя на пушачките през 60-те и 70-те години на миналия век. Тогава много момичета, които сега са на достолепна възраст, са запалили първа цигара и са пушили през целия си живот. Очевидно сега е времето да си платят за вредните навици, пише medikforum.ru.
Европейските изследвания дават сходни резултати. Наблюдава се понижение на общата смъртност от рак, но смъртността при жените-пушачки расте. Очаква се само през тази година от злокачествени изменения на белите дробове да умрат 82 640 жени. Професор Карл Ла Векия, който ръководи проучванията, е на мнение, че проявилата се на Острова нова ситуация скоро ще стане видима в цяла Европа. Ракът на белите дробове ще се утвърди като главен убиец на жени – вероятно това ще се случи през 2015 година.
Освен в Англия, в Полша ракът на млечната жлеза също е отстъпил на втора позиция в черната статистика. Процесът на практика ще засегне онези жени, чието поколение е изживяло по-различна младост във връзка с големите социокултурни промени през 70-те години на 20 век. Хипи-поколението с разчупването на консервативния морал, сексуалната революция и борбата за равенство на половете – всичко това рефлектира за жалост в днешната нерадостна здравна статистика. Жените си плащат за това, че са приели пушенето като белег на равенство и освобождаване от сковаващи традиции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *