Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

“Космически” обръч ни спасява от мигрени

Високотехнологично изобретение може да се окаже най-доброто средство за  лечение на упорити мигрени.

migrenaЗа да си гарантираме лечение от мигрените, ще е достатъчно да носим специалния хай-тек обръч на главата си в продължение на 20 минути дневно. Пристъпите гарантирано се редуцират с 5-7 броя месечно, уверяват от medikforum.ru. Обръчът изпраща електрически импулси към супраорбиталния нерв, който контролира усещанията около очите и вътре в самите тях. Експериментите са показали, че редовната употреба на устройството в продължение на два месеца намалява мигренозните пристъпи с една трета.
Изследванията с доброволци са установили още, че у една трета от хората с такъв проблем честотата на мигрените спада дори двойно и този резултат е огласен в престижното издание Neurology.
Подобни уреди вече са използвани за лечение на болезнена симптоматика в други части на тялото. Обръчът съдържа тънък сребърен слой. Той се прикрепва върху ушите и с нещо напомня на футуристични слънчеви очила. Водещият специалист на това изследване за лечението на мигрените, професор Жан Шонен от Университета в Лиеж – Белгия, е категоричен, че сеансите с новото приспособление нямат странични ефекти. Постигнатият резултат е равен на този, който получаваме от болкоуспокояващи хапчета, но без присъщата им токсичност.
Специализираните издания съобщават, че до месец обръчът ще излезе на пазара под името Cefaly и ще се продава приблизително по 100 долара.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *