Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Понеделник не е ден за прегледи

Това е съветът на учени от университета в Глазгоу

преглед

По-добре е да отложите визитата при доктора в друг ден от седмицата. Причината е така нареченият синдром на понеделника, от който страдат не само пациентите, но и медицинският персонал. В понеделник хората се пренастройват за новата работна седмица и може да са раздразнителни. С наближаването на петък устойчивостта на стрес се повишава, те стават по-доброжелателни и внимателни.

Изследователите от Шотландия са установили още, че пациентите, които имат записан час за доктор в понеделник, често го пропускат.

Неотдавнашни изследвания на психолози потвърждават факта, че дните от седмицата създават различни емоции. Понеделник се слави като най-негативният, а петък – най-оптимистичният. Анкета сред 4000 жени показала, че дамите плачат най-често в понеделник. Причините са най-различни, но доминират недоразумения с партньора, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *