Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От кои лекарства се напълнява?

Има някои лекарства от които наистина се напълнява, но понякога е възможно да се предпазим от това неудобство.

От кои лекарства се напълнява?Успокоителни

От тях не се пълнее. Даже напротив – понякога водят до отслабване: борейки се срещу депресията, те успокояват ненаситния глад, който често се дължи на нервен стрес.

Съвет: Припомнете си, че дори и приемани в малки количества, тези Лекарства не са никак безобидни. Ето защо, когато просто искате да премахнете неразположението си, не прибягвайте до най-лесния начин – хапчетата.

Има и други начини – фитотерапия, релаксация, йога, хомеопатия, или най-простото – увеличаване на физическата активност.

Естроген и прогестерон

При хормонално лечение по време на менопаузата или при взимането на противозачатъчни средства тези хормони не могат да бъдат държани отговорни, ако теглото ви се повиши. Те не водят задължително до изпълняване. Така например по време на менопаузата напълняват жени, които се подлагат на хормонално лечение, но и същият процент жени, които не се лекуват.

Съвет: Когато теглото ви се е увеличило само с 2-3 кг, просто намалете захарта, алкохола и мазнините в храната.

Но когато сте наддали повече от 3 кг, посъветвайте се с гинеколог, защото не съществуват универсални рецепти. При някои жени може да помогне увеличаването на физическата активност, при други – психотерапия.

Кортикоидни вещества

От кортизона се пълнее и това може да се обясни биологически. Този хормон стимулира образуването на мазнини в организма и променя тяхното разпределение, като ги натрупва в областта около шията, лицето и корема. Освен това той повишава апетита. Но всички тези последствия се забелязват, когато кортизонът се приема повече от 1 месец.

Съвет: В случаите, когато е наложително да приемате кортизон – инфекциозни заболявания, ревматизъм, астма или имунна недостатъчност, можете да противодействате с хранителен режим: трябва да намалите приемането на захари и на мазнини, да ограничите приемането на сол, без обаче да я премахнете напълно.

Трябва да увеличите консумацията на протеини от животински произход (месо, риба), за да избегнете омекването на мускулите (друг страничен ефект от кортизона). Трябва да поддържате и необходимото количество калций в организма.

Сиропи и хапчета за смучене

Когато спазвате някаква диета за отслабване, добре е да ги избягвате. Макар че са предназначени да лекуват кашлица, гърло или болки в стомаха, те съдържат голямо количество захари и носят много калории. Но когато приемането им е рядко, само в изключителни случаи, не водят до повишаване на теглото и рискувате само да забавят отслабването ви.

Съвет: Можете да ги заместите с хапчета или свещички.

Подсилващи вещества

Не се плашете от витамините и минералите – те не водят до повишаване на теглото, а само на тонуса. Но веществата, предназначени за увеличаване на апетита, съдържат не малко количества захари.

Така че най-доброто средство срещу умората е добрата хигиена на живот -равновесие между храна, богата на витамини, достатъчно количество сън и време за почивка.

Добро лекарство в най-подходящия час

Установено е, че въздействието на хапчетата и техният оптимален ефект са в пряка зависимост от момента на приемането им. Лечението по този начин се нарича хронотерапия. Постига се не само най-добър ефект, но и минимум странични действия.

Така например кортикоидите трябва да бъдат вземани сутрин, а антидепресиращите лекарства – вечер. Така че винаги спазвайте точно предписанията на лекаря за часовете, в които трябва да приемате лекарствата.

 

 

Лекарствата – нож c двe остриета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *