Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Запознайте се с… мъжкият вариант на мигрената

Главоболието не е „привилегия“ и причина за извинение само на жените

1. Обикновено болката идва нощем, лишавайки ви от сън и покой.
2. Пареща, пулсираща, тя винаги терзае една и съща половина от лицето и главата.
3. Болезнените усещания са съсредоточени в областта на окото, веждите, слепоочието, частта от челото и темето, понякога в ухото и долната челюст.
4. По време на пристъп очите сълзят и се зачервяват, клепачът се отпуска, лицето се покрива с нездрава руменина и капки пот.
5. Мъченията достигат максимума в първите 5-10 минути, продължават от 30 минути до 2 часа и често се повтарят 2-3 пъти в денонощие.
6. Болезнените атаки се групират в изнурителен „сериал“, продължаващ от няколко седмици до 3 месеца „медиците го наричат „сноп“), след това изчезват за половин година, а понякога не напомнят за себе си до 2-3 години.

Вашата диагноза е сноповидно (другите названия са клъстерно, гроздево) главоболие. Това е мъжкият вариант на мигрената: в 9 от 10 случая тя тормози младите мъже между 20 и 30 години. След 65 преминава от самосебе си.

Актуален съвет: откажете се от провокаторите на този недъг – цигари и алкохол. Живейте по режим: промяната на привичния ритъм на живот често води до атака на главоболието. Имайте предвид, че сънят при този вид главоболие не помага – не се опитвайте да заспите, докато пристъпът не премине.

За предотвратяване на пристъпите помагат всекидневни контрастни студени и горещи компреси. Пригответе две малки хавлиени кърпи и съд с гореща вода, а студената вземете от чешмата. Поставяйте към „болното“ място за 30 секунди първо изстискана гореща кърпа, а след това студена. Постепенно удължавайте процедурата: задържайте горещия и студения компрес по 1,5 минути и ги сменяйте 5-6 пъти, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *